Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Dragi colegi,
Suntem siguri ca ati luat cunostinta de noua decizie a Colegiului Medicilor ce arunca Medicina Traditionala Chineza in oala infama a terapiilor complementare cu veridicitate indoielnica.
Medicina Traditionala Chineza isi are originile in timpuri irememorabile si faptul ca astazi este inca practicata la scara larga , in special in tarile civilizate, nu ne poate sugera decat ca a trecut testul timpului. Mai mult, tehnicile moderne ii demonstreaza veridicitatea in fiecare zi.
Respingerea Medicinei Traditionale Chineze in momentul de fata, catalogand-o ca nestiintifica, reprezinta un act de vandalism medical si mergand pe aceeasi logica ar trebui sa negam valoarea marilor figuri medicale alopate ca Avicena sau , de ce nu, Hippocrat.
In tara noastra acupunctura, ca ramura a MTC, se bucura de o traditie de aproximativ 40 de ani . Privita initial cu entuziasm si ocrotita de cateva figuri importante ale medicinii si introdusa in terapia intraspitaliceasca ea isi arata beneficiile . Odata cu tumultul anilor 80 isi va pierde din stralucire doar pentru a fi preluata de o noua generatie de medici ce ajung la maturitate profesionala dupa 1990.
Eforturile acestei generatii, decisa sa sape mai adanc si mai bine decat cea de dinaintea ei, se contureaza prin stagii de pregatire in China si vestul Europei, manifestari stiintifice creditate cu puncte EMC, organizarea congreselor nationale si infiintarea unei Societati de Medicina Traditionala Chineza in Romania si, mai recent, penetrarea mediului universitar.
O serie de mici victorii pe parcursul anilor ce pun aceasta disciplina pe calea cea buna de aliniere la standardele lumii civilizate.
Ne aflam intr-un moment de cotitura. Avem in fata doua optiuni:

Cea a ramanerii impasibili iar Colegiul sa-si urmeze planul cu caderea ¨sub linie¨ a MTC la examenul de intrare in randul medicinii moderne sau folosirea acestui moment in favoarea noastra si beneficiul disciplinei pe care o slujim.


Noi consideram un moment oportun de rezistenta. Si pentru ca rezistenta nu inseamna doar iesire in strada propunem o rezistenta activa.
1. Va propunem organizarea unei conferinte la care sa invitam nu doar practicantii de MTC, acupunctura si Homeopatie dar si nume grele din medicina romaneasca ce sunt in favoarea si isi doresc sa puna umarul la integrarea disciplinelor noastre in randul celorlalte discipline medicale romane.
Crearea unui portofoliu de articole si studii realizate in strainatate ce autentifica veridicitatea stiintifica a acestor terapii complementare pe care ulterior sa le inaintam organelor competente ca si motivatie.
2. Solicitarea de materiale de la colegii straini despre organizarea studiului si practicii acestor discipline in tarile dezvoltate din vestul Europei si SUA.
3. De asemenea solicitarea de materiale despre organizarea practicii in spitale si clinici din strainatate.
4.Orice pozitie oficiala din strainatate referitoare la statutul terapiilor complementare ce ne poate imbogati portofoliul ce il vom folosi in sprijinul nostru.
5. In fine, orice alta miscare mai puteti gandi ce ne-ar putea aduce un plus in sustinerea cauzei noastre.
Stim ca aceasta miscare a Colegiului Medicilor vine neasteptata si nedemna. De asemenea stim ca multi dintre voi sunt descumpaniti si dezamagiti de aceasta aparenta infrangere.

Totusi noi spunem altfel.
Noi credem ca implicarea voastra in realizarea obiectivului ne poate scoate de la marginea medicinii unde am fost aruncati de Colegiul Medicilor si ne poate duce acolo unde ne este locul- in randul disciplinelor medicale. Nu cerem mai mult decat sa fim recunoscuti la fel cum sunt recunoscuti colegii nostri din vestul Europei.
Trebuie sa fim sinceri cu noi si sa realizam ca obiectivul nu poate fi atins decat prin implicarea noastra activa si in numar cat mai mare.
Pe scurt, avem nevoie de ajutorul vostru in orice mod gasiti de cuviinta.
Asa cum spune si maestrul absolut al strategiei militare, Sun Tsu: O aparenta infringere se poate transforma in cea mai stralucita victorie daca stim sa respectam regulile fundamentale.
Cu organizare si ajutorul tuturor putem sa demonstram, daca mai este nevoie, ca Sun Tsu avea dreptate.
Conducerea SRMTC

Memoriu adresat Colegiului Medicilor de catre conducerea SRMTC    Raspunsul Colegiului Medicilor la Memoriu