Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download

Scoala Romaneasca de MTC

Societatea Romana de Medicina Traditionala Chineza (SRMTC) si-a propus formarea specialistilor in toate ramurile Medicinei Traditionale Chinezescoalarmtc (MTC), bine pregatiti, la acelasi nivel ca si colegii nostri din Franta, Germania, Marea Britanie sau China.
Astfel a luat fiinta in decembrie 2013, Scoala Romaneasca de Medicina Traditionala Chineza, luand ca model programele de pregatire teoretica si practica din tarile mentionate, putand oferi autonomia de practica si adaptabilitatea medicilor la cerintele pietei muncii europene.
Pana acum in Romania, cand vorbim despre MTC obisnuim sa ne gandim la Acupunctura.
Acupunctura, Moxibustia, Fitoterapia traditionala MTC, Dietoterapia, Masajul Tui na si Zhi Ya, Gimnastica medicala Qi gong si Tai ji sunt tehnici de tratament care se utilizeaza pentru a echilibra organismul bolnav al unei persoane dupa ce s-a stabilit un diagnostic conform cu fiziopatologia specifica MTC.
In alte tari ale Uniunii Europene numarul de ore de pregatire teoretica, de studii dirijate si studii clinice este mult mai mare decat ceea ce ofera Competenta de Acupunctura in Romania. Din aceasta cauza, nici un medic din Romania nu poate practica, spre exemplu in Franta, decat dupa ce urmeaza cei trei ani de scolarizare din aceasta tara.
Elementele de diagnostic si tratament proprii MTC ajuta la intelegerea si rezolvarea mai rapida a problemelor de sanatate ale pacientilor, precum si la reducerea consumului de medicamente sau la eliminarea unora dintre efectele adverse ale acestora.
Ambele tipuri de masaj terapeutic MTC, respectiv Tui na si Zhi Ya se bazeaza pe o buna cunoastere a principiilor si teoriei MTC. In Europa tehnica Tui na este in mod eronat confundata cu masajul de salon, numit in limba chineza An mo.
De aceea Tui na si Zhi Ya sunt practicate in extremul orient de catre medici, pentru ca masajul terapeutic este considerat o specialitate medicala.
Scoala Romaneasca de Medicina Traditionala Chineza, conformandu-se legislatiei in vigoare, pregateste medici pentru acupunctura, medicatie fitoterapica si dietoterapie.
Prezentarea completa si detaliata a planului nostru de invatamant se va face atunci cand va avea loc Modulul demonstrativ al cursului, la fiecare inceput de an scolar. Cursul se va desfasura pe parcursul a doi ani, cate un week-end pe luna. Va fi compus din studii teoretice, studii dirijate si studii clinice. Tot materialul didactic (suport de curs, aparatura si instrumente pentru prezentare, modele anatomice cu meridiane si puncte de acupunctura) si instrumentele de lucru (ace, moxe, ventuze, instrumente de scraping si altele) va vor fi asigurate pe parcursul intregului proces de invatamant.

Va asteptam alaturi de noi!

office@srmtc.ro

Sediul Stiintific

Clinica „Tai Chi Medical”
Clinica „Tai Chi Medical”
Strada Ion Heliade Radulescu
Str. Ion Heliade Radulescu,
Nr. 19–21, Cod 130038
Nr. 19–21, Cod 130038
TargovisteJud.Dambovița
Targoviste, Jud.Dambovița

Program secretariat

Luni-Vineri
Luni - Vineri
13:00 - 18:00
13:00 - 18:00